Resept Reseptit

Sinappipaneroidut kuhafileet

 

700 g kuhafilettä
dijon-sinappia
korppujauhoja
kasvisöljyä (tai voita)
(meri)suolaa ja valkopippuria
2,5 dl kaurakermaa (tai kermaa)                                    
tilliä

Metsästyksen ohessa pyydetyt kuhafileet pidetään yön yli jääkaapissa ja valmistetaan vasta seuraavana päivänä. Fileet sivellään sinapilla (esim. Dijon Original) ja pannaan päällekkäin korkeuden saavuttamiseksi. Paistopinnat leivitetään korppujauhoissa. Paistetaan kullanruskeiksi matalalla lämmöllä, lisätään suolaa (ei jodipitoista suolaa kalalle eli merisuola ok) ja valkopippuria. Lisätään pannulle kaurakerma fileiden väleihin siten, että kerma ei osu yläpintoihin. Ideana on, että alaosa kypsyy kermassa pehmeäksi ja yläpinta säilyy rapeana. Annetaan kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ja lisätään tuoretta tai pakastettua tilliä. Tarjoillaan esim. perunamuussin kera.